Bezoek aan Norsa

Deze zomer hebben twee van onze bestuursleden (Riet en Kris) samen met vrienden en hun gezinnen een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika gemaakt, en o.a. ons Fosterhuisje bezocht.  Lees hier hun opmerkelijke ervaringen:

Nadat we 3 jaar geleden hielpen bouwen aan het pleeghuisje konden we eindelijk het bewoond pleeghuisje zien en kennis maken met zijn bewoners…

Met open armen werden we ontvangen door mama Agnes, Avela, Noxolo, Zanele, Zuyuswa, Zuyelwa, Alwande en Sibanelisiwe ! Vreugdekreten vlogen in het rond. We gaven een collage met de bestuursleden van onze vzw op. Mama Agnes wou weten wie dit allemaal was. We luisterden naar haar wat de noden van het huisje waren… Het werd een hele waslijst van kleine en grotere klusjes. Enkele dagen later gingen we terug om te klussen en aankopen te doen… Bedden werden hersteld, kastjes werden terug in mekaar gestopt, een afdak werd getimmerd, een nieuwe waslijn werd gemaakt, de voordeur werd verstevigd, de keuken en woonkamer werd herschilderd…

Gelukkig waren we met 2 gezinnen. De mannen deden de klusjes, de vrouwen deden het schilderwerk en de aankopen… Wat werd allemaal aangekocht? Matrassen, een nieuwe tafel en zitbanken (want ze hadden slechts 2 stoelen en een veel te hoge tafel), voor Avela die zeer gehecht is aan zijn 2 honden en die hem ook deden openbloeien kochten we een nieuw hondenhok. Wat was hij blij toen we het nieuwe hondenhok uit ons busje laadden !!! We zorgden ook voor een kweekbak om zelf groentjes te kweken. Deze bak werd gevuld en de eerste groenten werden gezaaid : spinazie, rode biet en ijsbergsla.

In het dagcentrum legden we een moestuin aan. De grond werd bewerkt, bemest en dan konden we zaaien en planten : prei, selder, rode biet, pompoen, snijbiet en peterselie werden geplant, spinazie en wortels werden gezaaid… Nu kregen we al foto’s dat alles mooi aan het groeien is!

Voor de kleuterklassen van het dagcentrum werd een groot pakket met educatief speelgoed gekocht. Alles zit mooi per leeftijd, in boxen en wordt nu gebruikt in de 3 kleuterklassen : 72 houten puzzels, rijgparels, ballen(volleyballen, tennisballen, voetballen), een grote parachute, muziekinstrumentjes, logiblokken, legoblokken, pittenzakken, springtouwen, zandvormpjes, speelgoeddieren, stelten, plasticine + toebehoren, houten blokken, viltbord met figuurtjes, vloerpuzzels, handpoppen …

Op het einde van onze reis brachten we het pleeghuisje nog een bezoekje met de laatste aankopen die we voor hen deden : nieuwe kledij voor iedereen. Die blije en ontroerde gezichten vergeten we nooit !!!

Gedurende die dagen in het pleeghuisje werden personen die we kenden van op foto’s vrienden met elk hun eigen karakter, hun eigen angsten en vreugde maar vooral met veel dankbaarheid. We kunnen niet wachten om terug te gaan en hen terug te zien…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s